zoeken
laatste reacties
menu

overig

nieuwsbrief

proefabonnement, lees een mix van `doen', zoals workshops en `vermaak', zoals kijk-artikelen in Poppenhuizen&Miniaturen

Workshop corset

vrijdag 09 december 2011, door akkeBenodigdheden:
stukje dunne plak vlieseline
stukje zijde of dunne katoen.
garen in bijpassende kleur
zijdelint
kantjes,bandjes
zijde roosjes
een koordje of vetertje voor de sluiting

Teken het patroon over op een stukje dunne plak vlieseline en knip het uit,plak het op je stofje.Knip de plooien uit en stik ze dicht met een klein steekje.Strijk de naadjes nu een kant op,begin eerst aan de onderkant en doe daarna de bovenkant want het geheel loopt iets hol.

Knip nu de stof rondom de vlieseline af op 6a7mm.Plak dit op de vlieseline vast.Als je het korset niet op een paspop zet is het het mooist dat je voering aan de binnenkant zet.Maak op de zelfde manier de voering en knip hem dan helemaal aan de rand van de vlieseline af.Leg de plooien goed op elkaar en lijm het geheel langs de rand vast.

Nu ga je langs de naden een fijn rijgsteekje maken ,hierdoor krijgt het korset zijn goede vorm.Begin midden achter langs de bovenkant,dan ga je langs de plooi naar beneden,daar maak je een dubbele steek en gaat dan weer naar boven.Langs de bovenkant en weer naar beneden,dubbele steek en weer omhoog.Herhaal dit tot je middenachter weer uitkomt.

Nu gaan we gaatjes maken voor de veter.Dit kan met nesteloogjes maar je kan ook een gaatje prikken en er een beetje tacky gleu langs smeren.Let op dat de gaatjes goed tegenover elkaar liggen.Rijg nu de veter kruislings door de gaatjes,zet hem op de paspop en strik hem vast.

Je kan hem gaan opsieren met kantjes en bandjes.Zet deze vast met een dun lijntje tacky gleu.


Tot slot zet je een bloemetje of een strikje met een strass -steentje middenvoor.Je kan langs de plooitjes ook bandjes lijmen als versiering.Doe dat wat je mooi vind om tot een eindresultaat te komen waar je tevreden over bent.


Veel succes!Reacties

Nog geen reacties

Reactie toevoegen

:

:

(optioneel):

Vul svp de volgende code in om automatische reacties(SPAM) tegen te gaan: