zoeken
laatste reacties
menu

overig

nieuwsbrief

proefabonnement, lees een mix van `doen', zoals workshops en `vermaak', zoals kijk-artikelen in Poppenhuizen&Miniaturen

Archief van september 2010


vrijdag 24 september 2010, door akke

Ik was de laatste dagen even druk bezig met de beurs in februari.
En wel met het volgende:
Onze knutselvriendin Toke zet zich al jaren in voor de kinder brandwonden kampen.Ze is daar vrijwillige kok en is ieder jaar in de weer om met andere een thema tot een sucses te maken.Vertellen doet ze dan ook wel eens iets natuurlijk.Er is veel wat haar bezig houd voor en na die week.
Zo vertelde ze me ook het bedrag wat er per kind per dag aan eten word uitgegeven.Nou dat is creatief koken hoor,en zonder sponsors redden ze dat bijna niet.
Dus kwam het idee van een verloting bij me op.Maar iets doen zonder toestemming kan natuurlijk niet.Toke heeft het er over gehad en ik kreeg groen licht.
Op het weblog van de beurs heb ik er iets over geschreven en erbij gezet wat ik inzet.Ik hoop veel mooie prijzen binnen te krijgen en we een leuk bedrag kunnen doneren om deze kinderen bv een geweldige picknik te kunnen laten geven.

http://poppenhuisbeursdevuister.punt.nl/

Reageer


woensdag 22 september 2010, door akke

Weer een projektje afgemaakt waar ik ooit eens mee was begonnen.De kleur van de gieter op het plateau was niet naar mijn zin dus verdween het even op de achtergrond.
Nu heb ik de gieter geschilderd en het afgemaakt.

null

null

null

Reageer


vrijdag 17 september 2010, door akke

De bloemen hand kar is klaar.Hij staat vol verse snijbloemen en het dametje kan haar broodje weer gaan verdienen.
Op de kar staan oa rozen,viooltjes,pioenrozen,lelies en hortensia's.
Het popje is een gepimpt del prado popje.Ooit kreeg ik haar van iemand maar ik wist niet goed wat ik met haar aan moest.Het kopje heeft een stand waar je niet vel mee kon.Maar hier heeft ze haar plaats gevonden denk ik.
null


null

nullReageer


zondag 12 september 2010, door akke

Vandaag hadden we knutseldag en ik ben aan het grote projekt begonnen voor de beurs in februari.Het oosterse Sheherezade getinte harem projekt.Samen met Fred had ik gebrain stormd en dit is het geworden.
Een kijkbak van 120cm lang met 7 "kamertjes".Eerst veel schilderwerk en daarna een fontein maken,een bad en natuurlijk een zware deur met een eunich ervoor.
Voorlopig nog niet klaar natuurlijk,maar ik heb hulp van de dames ,die gaan de popjes aankleden.Zo wordt het een vriendenkring projekt.Hier wat foto's om een indruk te krijgen wat ik bedoel.

null

null

null

Reageer


maandag 06 september 2010, door akke

Mincka had er lol in om jullie nieuwsgierig te maken en ik denk dat dat wel gelukt is.
Ik ben maanden bezig geweest om een schriftelijke cursus/workshop cursus in elkaar te zetten.Deel 1 is klaar en het tweede deel schiet ook op.
Met deel 1 gaan we in januari van start,en dan krijg je maandelijks een pakket met workshops.


Wilde u altijd al plantjes gaan maken voor in of om uw poppenhuis maar weet u niet hoe te beginnen? Verlangt u er naar nog mooiere bloemen en planten te maken dan u al deed?
Ontbreekt u de tijd of mogelijkheid om dit te gaan leren tijdens een workshop?
Hier is de oplossing: Het thuis college voor miniatuur groene vingers
In 1 jaar en voor maar 1,15 per dag planten en bloemen leren maken.

In maandelijkse afleveringen leert u van de basis af aan hoe bloemen en planten te maken. Het college is opgezet voor beginners zowel als voor gevorderden. Per maand wordt de moeilijkheidsgraad iets hoger en leert u de vele verschillende technieken en materialen toe te passen.
Elke aflevering bevat een beschrijving van wetenswaardigheden van de bloemen en planten die gemaakt worden. Kleine en grote weetjes en, waar van toepassing, ook de geneeskrachtige werkingen van de plant.
Bijgevoegd is ook een extra workshop die een toevoeging of aanvulling is bij de plant.
Er is altijd een gratis extraatje dat iets toevoegt aan het thema van die maand.

Het college werkt in blokken van een jaar die gestart kunnen worden in januari of in juli. Aan het einde van een jaar is het mogelijk om door te gaan met een vervolg jaar dat op dezelfde manier is opgezet als het eerste jaar, alleen in moeilijkheidsgraad toeneemt.


De eerste aflevering komt in een doos met potjes voor alle 12 maanden en een opbergmap om al het cursusmateriaal in op te bergen zodat in de loop der tijd een uniek naslagwerk ontstaat ter ondersteuning van uw steeds groener wordende miniatuur-groene-vingers.
Het benodigde gereedschap zoals pincet, ciseleerpen e.d. is extra te bestellen.
Verder heeft u nog lijm -tacky glue en snellijm - nodig en soms verf om de planten en bloemen te kleuren.

Er is een yahoogroep speciaal voor dit Groencollege waar iedereen die deel neemt lid van kan worden. Daar kunnen vragen, tips en ideen uitgewisseld worden.

Samengevat: elke maand een enveloppe met 2 of meer workshops, inclusief de materialen; een bijlage met informatie over de plant of bloem van de maand; potje, vaas of schaal waar de creaties in gezet kunnen worden. Een yahoogroep ter ondersteuning.

Het eerste blok kost per jaar 430,-- , per maand is dat dus 35,85. Betaling in delen is altijd mogelijk.
Een kit met gereedschapjes kost 37,50.
null
Klik op lees verder om alles te zien wat er maandelijks komt.

Reageer


woensdag 01 september 2010, door akke

Er zijn weer nieuwe pakketjes in het assortiment opgenomen.
Een stel feestelijke slingers inm vrolijke kleureEen vlinderslinger in veel kleurtjes.
null

Een slinger voor het bruidspaar,en deze is ook in een pakketje met een bruidsboeket te verkrijgen.
null

Een slinger voor haloween of heksenhuis,de vleermuis met pompoenen.
null

In het assortiment weer een nieuw tuinitem,de vlindervoer schotel.1cm in doorsnee met vers fruit en vlinders.Ze staan op standaardjes dus zo in de grond te prikken in je tuintje.
null
null
null

Reageer